Ga naar content
Laatst bijgewerkt op 22 april 2024 om 14:37

Cashflow (ook wel kasstroom genoemd) is het verschil tussen het bedrag dat binnenkomt op je zakelijke rekening en de hoeveelheid geld die wordt uitgegeven vanaf je zakelijke rekening. De cashflow wordt bekeken over een bepaalde periode, bijvoorbeeld een maand, kwartaal of een jaar. 

Gezonde cashflow 

De cashflow geeft dus aan hoeveel geld er beschikbaar is voor een bedrijf om uit te geven of te investeren. De kasstroom wordt berekend door de ontvangsten (zoals verkopen en ont

Als er meer geld uit je bedrijf stroomt dan dat er binnenkomt, dan heb je een negatieve cashflow. Dit wil je logischerwijs vermijden. Een positieve cashflow betekent dat er meer geld binnenkomt dan er uitgaat, dat is belangrijk voor de financiële gezondheid van een bedrijf. Als de cashflow positief is, kan het bedrijf aan al zijn financiële verplichtingen voldoen, zoals het betalen van leveranciers, salarissen van werknemers en het aflossen van leningen. vangen betalingen) te verminderen met de uitgaven (zoals inkoopkosten, lonen en belastingen).

Disclaimer

Deze informatie wordt beschikbaar gesteld met als enig doel behulpzame informatie verstrekken aan bezoekers. Aan deze informatie kan geen rechten worden ontleend. Het is ook niet bedoeld als vervanging van persoonlijk financieel advies, raadpleeg bij vragen altijd een financieel adviseur.

Ook interessant