Ga naar content
Laatst bijgewerkt op 10 april 2024 om 09:51

Voorraadfinanciering is een financieringsvorm die door bedrijven wordt gebruikt om, je raadt het al, hun voorraad te financieren. Door een voorraadfinanciering aan te vragen, hoef je als ondernemer niet je werkkapitaal te gebruiken. Er zijn twee manieren om je voorraad te financieren: via een zakelijk krediet of een zakelijke lening. 

Voorraad financieren via krediet

Een zakelijk krediet is een goede oplossing als je het hele jaar door nieuwe voorraden moet inslaan. Je neemt met een krediet alleen geld op wanneer je het nodig hebt en je betaalt alleen rente over het opgenomen gedrag. Bedrijven die bijvoorbeeld vlak voor een grote sale grote voorraden moeten inslaan, kunnen ook een kortlopende zakelijke lening aanvragen. Deze lening is doorgaans gelijk aan de inkoopwaarde van de voorraad, of iets lager. 

Je voorraad financieren is vooral nuttig als je een bedrijf met seizoensgebonden of cyclische activiteiten runt. Met een financiering kun je de voorraad tijdens piekmomenten aanvullen, zonder dat je daarvoor een hoop geld op de bank hoeft te hebben staan. Je moet uiteraard wel je kredietwaardigheid bewijzen voordat je een lening of krediet kunt aanvragen voor een voorraadfinanciering. 

Disclaimer

Deze informatie wordt beschikbaar gesteld met als enig doel behulpzame informatie verstrekken aan bezoekers. Aan deze informatie kan geen rechten worden ontleend. Het is ook niet bedoeld als vervanging van persoonlijk financieel advies, raadpleeg bij vragen altijd een financieel adviseur.

Ook interessant