Ga naar content
Laatst bijgewerkt op 22 april 2024 om 14:07

Een zakelijk hypothecair krediet is een lening waarbij het vastgoed van het bedrijf als onderpand dient voor de lening. Een hypothecair krediet wordt ook wel een zakelijke- of bedrijfshypotheek genoemd. Je kunt een hypothecair krediet aanvragen als je een bedrijfspand wil kopen, verbouwen of herfinancieren. Je kunt ook een hypotheek 

Het bedrag dat kan worden geleend voor het bedrijfspand, is afhankelijk van de waarde van het vastgoed dat als onderpand wordt gebruikt. De rente van een zakelijke hypotheek kan hoger zijn dan de hypotheekrente op een woning. Dat komt omdat er bij hypothecair krediet een zogenaamde risico-opslag bovenop de hypotheekrente wordt gezet. Hoe hoog deze is, is per bedrijfssituatie verschillend. 

Een zakelijk hypothecair krediet kan aantrekkelijk zijn voor bedrijven, omdat het hen in staat stelt om kapitaal vrij te maken dat anders vast zou zitten in het vastgoed van het bedrijf. Het kan ook worden gebruikt om bedrijfsuitbreiding te financieren of om werkkapitaal te verkrijgen voor zakelijke doeleinden.

Disclaimer

Deze informatie wordt beschikbaar gesteld met als enig doel behulpzame informatie verstrekken aan bezoekers. Aan deze informatie kan geen rechten worden ontleend. Het is ook niet bedoeld als vervanging van persoonlijk financieel advies, raadpleeg bij vragen altijd een financieel adviseur.

Ook interessant