Ga naar content
Laatst bijgewerkt op 22 april 2024 om 14:49

Als een bedrijf liquide middelen heeft, dan wordt daar geld mee bedoeld dat direct beschikbaar is in de onderneming. Liquide middelen zijn daarmee een belangrijke maatstaf voor de financiële gezondheid van een bedrijf. 

Voorbeelden liquide middelen 

Liquide middelen zijn alle vormen van geld die direct beschikbaar zijn in de onderneming. Voorbeelden van liquide middelen zijn contant geld in de kas, het bedrag op de zakelijke rekening, maar ook aan aandelen die je op zeer korte termijn kunt omzetten in bruikbaar geld. 

Liquide middelen verwijzen naar de vloeibaarheid van het geld. Het kan eenvoudig de ene kant en de andere kant op stromen. Het is, kortom, altijd in beweging. 

Hoeveelheid liquide middelen

Het is belangrijk om voldoende liquide middelen in bezit te hebben. Bedrijven doen er goed aan om het niveau regelmatig te controleren en te beheren, om te voorkomen dat er liquiditeitsproblemen ontstaan. Tegelijkertijd is een enorm bedrag aan liquide middelen ook niet altijd wenselijk. Geld dat op de rekening staat, kan immers ook geïnvesteerd worden. Daar verdien je op de lange termijn (vaak) meer mee dan wanneer je het laat staan. 

Disclaimer

Deze informatie wordt beschikbaar gesteld met als enig doel behulpzame informatie verstrekken aan bezoekers. Aan deze informatie kan geen rechten worden ontleend. Het is ook niet bedoeld als vervanging van persoonlijk financieel advies, raadpleeg bij vragen altijd een financieel adviseur.

Ook interessant