Ga naar content
Laatst bijgewerkt op 22 april 2024 om 15:12

Rendement is de opbrengst of winst die wordt behaald op een investering of belegging. Het rendement wordt berekend over een bepaalde periode, en vaak uitgedrukt in een percentage.

Wat is rendement?

Stel dat je een rendement hebt behaald van 10 procent, wat betekent dat dan? Laten we een makkelijk voorbeeld nemen. Je zet 100 euro op een beleggingsrekening en na een jaar staat daar 110 euro op, dan heb je tien euro winst gemaakt. Dit is een rendement van 10 procent. Een rendement van 10 procent betekent dus dat je het oorspronkelijk ingelegde bedrag (100 euro) plus 10 procent op je rekening hebt staan. 

Het rendement kan worden gebruikt om de prestaties van verschillende investeringen te vergelijken, en om te bepalen welke investeringen de beste resultaten opleveren. Toch is een hoog rendement niet altijd de betere keuze. Vaak betekent een hoog rendement ook dat het risico op de investering hoger is, je kunt dan je inleg verliezen. Dat zijn zaken om rekening mee te houden voordat je een investeringsbeslissing neemt. 

Disclaimer

Deze informatie wordt beschikbaar gesteld met als enig doel behulpzame informatie verstrekken aan bezoekers. Aan deze informatie kan geen rechten worden ontleend. Het is ook niet bedoeld als vervanging van persoonlijk financieel advies, raadpleeg bij vragen altijd een financieel adviseur.

Ook interessant